banner-projecten

Actuele praktijkcases

Actuele praktijkcases. Airsave is actief in zeer uiteenlopende branches: van de industrie, de voedingssector, de verpakkingswereld en de kartonnage-industrie tot raffinaderijen. Hieronder een greep uit de vele projecten.

Preventief pneumatiekonderhoud voorkomt ongeplande stilstand

Door tijdig preventief onderhoud uit te voeren aan persluchtsystemen bespaart een papierfabriek tienduizenden euro’s per jaar en worden de proceslijnen betrouwbaarder

Jaarlijks vervaardigt papierfabriek Neenah Coldenhove in Eerbeek zo'n 25.000 ton papier, waarvan 98% bestemd is voor de export. De fabriek kampte met grote persluchtverliezen, die elk jaar handenvol geld kostten en de installaties minder betrouwbaar maakten. Daarom werd persluchtspecialist Airsave ingeschakeld.

Neenah Coldenhove Persluchtlekkages
3.3

Revisie stenengrijper leidt tot forse reductie energieverbruik

Revisie stenengrijper leidt tot forse reductie energieverbruik. Steenfabriek Wienerberger in Winterswijk kampte al langere tijd met een extreem hoog luchtverbruik. De grootste energieverslindende en tegelijkertijd meest kritische installaties in het productieproces waren de vijf stenengrijpers, waarmee ovenwagens volcontinu be- en ontladen worden. Om het proces ook de komende jaren ongestoord doorgang te kunnen laten vinden, was een nieuwe, derde compressor nodig of de vele persluchtlekkages in het systeem moesten worden aangepakt. Wienerberger koos voor de laatstgenoemde optie en schakelde Airsave in voor een lekdetectie- en revisieproject. Het resultaat waren forse besparingen op compressorcapaciteit en onderhoudskosten.

Met onderhoud aan persluchtsystemen geld verdienen

Met onderhoud aan persluchtsystemen geld verdienen. Kalfsvleesverwerker Ekro in Apeldoorn is hier een illustratief voorbeeld van. Elke dag opnieuw wordt bij deze onderneming met man en macht gewerkt om de per dag aangeboden hoeveelheid kalfsvlees in een zeer kort tijdsbestek te verwerken. Alles valt of staat met de betrouwbaarheid van de productielijnen. Ekro heeft daarom Airsave gevraagd om de overstap te maken van reactief naar preventief onderhoud bij haar pneumatische installaties en zorg te dragen voor het daaruit voortvloeiende onderhoud. Inmiddels heeft Airsave met succes tientallen ventieleilanden in de uitbeenderij vervangen, alsmede een energiescan en een audit volgens ISO 11011 uitgevoerd. De continuïteit van de productielijnen is hierdoor fors verbeterd.

3.2

Een greep uit ons klantenbestand

54345654
 • 54565

  Onafhankelijk en niet-merkgebonden

 • 54565

  Turn-key projecten

 • 54565

  Gemiddelde ROI 7 maanden

 • 54565

  Online inzicht in voortgang lekkageproject

 • 54565

  Down-time verlagen

 • 54565

  Reductie in CO2

Meer weten?