Over ons

Over ons

Pim Duterloo

Pim Duterloo is mede oprichter en technisch directeur van Airsave. Pim heeft hart voor techniek en duurzaamheid. Tijdens zijn stage ontdekte hij het grote verlies aan perslucht in bedrijfsprocessen. Hij implementeerde een techniek om perslucht lekkage te signaleren, analyseren en te verhelpen.

 Heb je vragen over technische aspecten? 
Neem dan contact met Pim op!

 

Pieter Luinstra

Pieter Luinstra is mede oprichter en commercieel directeur van Airsave. Naast het werken aan uw installatie verzorgd hij de bedrijfsprocessen binnen Airsave. Pieter heeft een achtergrond in economie en bedrijfskunde, dus nadat Pim de Cleantech battle 2017 had gewonnen heeft hij een businessmodel opgezet met Pim, wat wij nu kennen als Airsave!

Heb je een vraag over onze diensten, offertes, facturen of totaal iets anders?
Neem dan contact met Pieter op!

Wie is Airsave?

Airsave is een jong ambitieus bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de pneumatiek. Wij hebben Airsave opgericht met een doel voor ogen;
Het bedrijvenlandschap verduurzamen op een kost-effectieve manier.

 Dit is uiteraard een flinke klus en waar moet je beginnen? Wij hebben gekozen om de pneumatiek aan te pakken. Veel bedrijven werken met perslucht. Perslucht bestaat al lang want het is veelzijdig. Naast dat het veelzijdig is, is het gebruik van perslucht ook duur. Door massa adoptie en een hoge kostenpost, ziet Airsave een kans om dit te verduurzamen. De eerste stap die Airsave neemt, is het aanpakken van perslucht lekkages. Met het aanpakken van perslucht lekkages werkt Airsave aan 3 belangrijke aspecten, namelijk;

  • Bedrijven energie vriendelijker maken
  • Bedrijven kosten besparen
  • Een meer betrouwbaar proces creëren voor bedrijven

De volgende stap die Airsave heeft genomen om het bedrijvenlandschap duurzamer en kost-effectiever te maken, is goed advies bieden. Airsave is bewust onafhankelijk gebleven om zo een accuraat advies te kunnen bieden aan klanten voor het gebruik van de juiste componenten, slangen en perslucht routes. Het advies dat wij bieden is vrijblijvend en in samenspraak met de klant, want de behoeftes verschillen per klant. Echter het doel van Airsave blijft centraal: de klant helpen naar een duurzamere toekomst op een kost-effectieve manier.

De oorsprong

Airsave is opgericht door Pim Duterloo en Pieter Luinstra in mei 2017. Het idee om pneumatiek aan te pakken, kwam bij Pim Duterloo toen hij stage liep bij een productiebedrijf. Hij zag dat er veel perslucht ontsnapte uit de leidingen en dat dit in het bedrijf werd beschouwd als een normaal onderdeel van de processen. Naast dat dit veel directe kosten bleek te beslaan, kwam hij er ook achter dat perslucht lekkages de oorzaak was van minimaal 10 storingen in het afgelopen jaar. Hier is hij in zijn stageperiode mee aan de slag gegaan en met succes! Pim won namelijk de Cleantech Battle 2017 met zijn bevindingen en aanpak. Door het winnen van deze prijs kwam er veel aandacht voor zijn concept. Hierdoor besloot Pim samen met Pieter een bedrijf van het concept te maken, en zie hier: Airsave is geboren! Met Airsave brengen Pim Duterloo en Pieter Luinstra de aandacht naar kosten reductie en verduurzaming binnen het productieproces.